Ugaat misschien vandaag wel moeder worden, zei de gynaecoloog doodleuk. Maar na 27 weken zwangerschap was ik daar nog lang niet klaar voor.

De gemiddelde draagtijd van een drieling is ongeveer 34 weken. Iets wat ik, helaas, lang niet heb mogen halen. Bij 27 weken zwangerschap gaf mijn lichaam aan er geen zin meer in te hebben, en dat terwijl ik voor de zwangerschap in topconditie was. Met wat kleine kwaaltjes belde ik die dag het ziekenhuis op en ze wilden me direct zien. Je hoeft niet heel slim te zijn om te beseffen dat het geen goed teken is.

En zo was het ook. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis met twee centimeter ontsluiting. ‘U gaat misschien vandaag wel moeder worden’, zei de gynaecoloog doodleuk. Dan ken je mij nog niet, dacht ik heel stoer. Want die dag moeder worden, was absoluut niet mijn plan. De weeënremmers werden gestart en ook de longrijping voor de baby’s werd aangesloten. Dit kreeg ik om mijn drieling een zo goed mogelijke start te geven. Weeënremmers krijg je bij te vroeg gebroken vliezen. Longrijpers zorgen ervoor dat de longen van te vroeg geboren baby’s snel rijp worden.

Terwijl mijn ontsluiting niet echt wilde stoppen en ik het zwaar had met alle toeters en bellen, sluimerde de twee opvolgende dagen voorbij. Met zes centimeter ontsluiting kon ik mezelf in ieder geval een klein compliment geven: de longrijping zat erin. Daar was dan ook alles mee gezegd, want vanaf dat moment kon de bevalling niet meer tegengehouden worden.

28 Weken zwanger: het moment was daar.

Het gebeurde op de ochtend van 7 september. Ik was toen 28 weken en twee dagen zwanger. Er werd inwendig onderzoek gedaan om te kijken hoe het ervoor stond. Volledige ontsluiting was de conclusie. Ik wist dat de strijd voorbij was en dat ik me moest overgeven. Ik kan je vertellen, dat viel me heel erg zwaar. Het voelde als falen. Het voelde als een falende moeder die haar kinderen niet voldragen heeft. Een gevoel van falen dat ik graag had willen missen. Maar helaas, daar gingen we dan. Die dag zou het echt gebeuren: ik zou moeder worden. Drielingmoeder.

Oops...
Slider with alias blog header not found.

Mis niets!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe blogs

Eens in de twee weken komt er een nieuw verhaal over het leven en overleven met onze drieling. Met een lach, een traan en de nodige humor.

SIENTJE

Tess, Janne en Pip

Zwanger van 3 meisjes! Lees op deze website alles over het leven van een drielingmoeder.