Nee geen slechte dag, zoals de vertaling in het Engels zou zijn…. Of misschien toch? Een dag waarop onze drieling in bad gaat.

Ook wel “aanpoten” genoemd.

Ik bedenk me altijd dat je er met één kindje echt een feestje van maakt. Lekker even knuffelen, kleertjes uitzoeken, tijd nemen voor het badje en genieten. Misschien is dat helemaal niet realistisch en neemt mijn jaloezie daarin de overhand, maar zo voelt het wel.
Hier heet zo’n dag dus, de “aanpootdag”.
Waar kinderen vroeger dagelijks in bad gingen is hier eens in de maand meer dan voldoende vind ik! Maar ook ik doe dit braaf minimaal twee keer per week…. Boven een kruiwagen handdoeken pakken, drie pakjes bij elkaar zoeken, wel een beetje matchend want dat vindt mama belangrijk en leuk 🙈 washandjes, wat zeep en natuurlijk het badje zelf. Nummer één mag in bad!
Oh ja nummer drie is trouwens altijd de Sjaak want dan is het water ijskoud en vies van de voorgaande zussen, dus je bent ook nog verplicht om te onthouden wie vorige keer de Sjaak was en wie he t nu gaat worden.
Maar goed daar gaan we dan…… nr. 1 uitkleden, nr. 1 wassen, nr. 1 in het water, nr. 1 weer snel uit het water, nr. 1 afdrogen, nr. 1 een luier aan, nr. 1 vechtend een romper aandoen, nr. 1 vechtend een jurkje of iets wat in ieder geval niet makkelijk over het hoofd gaat aandoen, nr. 1 een dikke knuffel geven, nr. 1 wegleggen,  nr. 2 uitkleden, nr. 2 wassen, nr. 1 moppert inmiddels, nr. 2 in het water, hopen dat nummer 3 geen honger gaat krijgen en zich niet gaat vervelen….etc etc.
Ik zal jullie verdere details besparen, eigenlijk alleen maar omdat mijn taak hier weer roept en ik zonder dat het “aanpootdag” is, toch stiekem ga “aanpoten”.

Oops...
Slider with alias blog header not found.

Mis niets!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe blogs

Eens in de twee weken komt er een nieuw verhaal over het leven en overleven met onze drieling. Met een lach, een traan en de nodige humor.

SIENTJE

Tess, Janne en Pip

Zwanger van 3 meisjes! Lees op deze website alles over het leven van een drielingmoeder.