Ik hoor het mezelf nog zeggen. Nee sorry ik kan er helaas niet bij zijn want heb het echt te druk.

Morgen ben ik iets later want ga het in mijn planning niet halen. Sorry, eigenlijk hadden we afgesproken maar het lukt me niet vandaag….. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Druk,  ik had het altijd druk. Tenminste zo voelde het. Waarmee? Goede vraag. Ik denk dat ik je twee jaar geleden een overtuigend antwoord had kunnen geven en nu lieg ik mijn antwoord aan elkaar.

de ‘nep’ drukte

Ik weet je best wat dingen te noemen, maar ik kan me niet voorstellen dat het voelde als druk. Veertig uur per week was ik aan het werk. Daarnaast deed ik de boodschappen en bakte ik af en toe een ei. Twee machines was draaien in de week was voldoende om alles goed bij te houden en voor de lol was ik vier keer per week in de sportschool te vinden. Het was zelfs zo erg dat we iemand betaalde om te poetsen omdat dat er echt niet meer bij kon. Elke avond had ik de mogelijkheid op de bank te belanden. Elk weekend kon ik vriendinnen opzoeken en plande we samen leuke activiteiten. Ik ging naar festivals, ging elke week wel een keer lunchen en bij mooi weer ruilde ik de bank in voor een gezellig terrasje. Wat verlang ik ooit terug naar die nepdrukte.

De wending

Sinds de geboorte van onze meiden is de realistische drukte de hoek om komen kijken. Nu weet ik pas echt wat druk is. Alhoewel, dat denk ik tenminste. Ik ben niet meer snel overtuigd maar denk echt dat het niet veel heftiger kan. Rustig opstarten is er niet meer bij. Wakker is wakker en betekend meteen aan het werk.

De realistische drukte

Ik kleed onze meiden aan, zorg dat ze te eten krijgen, ik ren de hele dag van A naar B en probeer alles goed in de gaten te houden. Ik zorg ervoor dat ze dagelijks even in de buitenlucht komen. Ik lees een boekje met ze, doe een dansje en bouw een blokkentoren. Ik verschoon luiers, doe de was en zorg dat ze niets te kort komen. Ik stofzuig, probeer hier en daar wat te poetsen, zet de vuilnis buiten en drink een kop lauwe thee. Ik ruim de vaatwasser leeg, verschoon de bedden en doe als het lukt nog een boodschap. Zodra de meiden op bed liggen ruimen we beneden de rommel op, hang ik de was op en zet de vaatwasser aan. Heel soms vind ik nog tijd om te sporten, al is het al een “sport’ op zich.

Met momenten verlang ik terug naar onze ‘nep’ drukte. Maar zodra onze meiden een nachtje onder de pannen zijn verlang ik stiekem ook wel weer naar de realistische drukte.

Oops...
Slider with alias blog header not found.

Mis niets!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe blogs

Eens in de twee weken komt er een nieuw verhaal over het leven en overleven met onze drieling. Met een lach, een traan en de nodige humor.

SIENTJE

Tess, Janne en Pip

Zwanger van 3 meisjes! Lees op deze website alles over het leven van een drielingmoeder.