Een woord dat altijd een beetje een nare bijsmaak heeft. Een negatief karakter.

Een gevoel dat waarschijnlijk voor iedereen herkenbaar is en in vele vormen bestaat. Waar de een open praat over zijn of haar jaloerse gevoelens, is het voor de ander een taboe. Ik denk dat iedereen weleens jaloers is. De een voelt het in sterke mate en de ander merkt er weinig van.

De jaloezie

Jaloers zijn op de haren van je vriendin, de karaktereigenschap van je buurvrouw en de lach van je studiegenoot.  Jaloers zijn op een foto in de zon terwijl je zelf in de stortregen staat te schuilen. Jaloers op het gekozen gerecht van je tafelgenoot in een restaurant. Op de nieuwe schoenen die je zus in de uitverkoop heeft weten te scoren of op een voorbijganger die aan het trimmen is terwijl jij met je hele kroost aan het wandelen bent. Iemand die de afrit neemt net voordat jij de file inrijdt of iemand die in de winkel de perfecte rij heeft gekozen bij de kassa. Mijn opsomming van voorbeelden zou zo lang kunnen zijn als de Chinese Muur.

De tegenhanger

Maar hoe zou de tegenhanger van jaloezie dan heten? Ik ben er even voor in de boeken gedoken. Maar hetgeen dat ik bedoel, is niet echt te vinden. Ik weet dus niet zo goed hoe mijn tegenhanger van jaloezie heet; trots, blij of opgelucht misschien?
De momenten waarop ik verre van jaloers ben, en jazeker die zijn er.
Een vriendin die met een kater op de bank zit terwijl ik fris en fruitig buiten wandel. Als ik een kersverse moeder zie worstelen met de slaaptijden van haar kindje en onze drie meiden een gat in de dag hebben geslapen. Een verdwaalde auto langs de weg met een lekke band. Iemand op weg naar het werk terwijl jij vrolijk naar huis fietst.

Geniet

Eén ding weet ik zeker. We hebben het vaak zo slecht nog niet. Alles om ons heen helpt om het vaker te beseffen. Genieten van elke dag en elk moment, want voordat je het weet is de dag voorbij. Het ervaren van dat gevoel maakt je mens, het mag er zijn. Geluk ervaar je niet als je verdriet niet kent. Dus heb je even je dag niet, ben je jaloers op een ander of zit je er gewoon even doorheen? Besef je dan dat dit er alleen maar voor zorgt dat de mooie momenten weer extra goed voelen.

Proost mensen!

Oops...
Slider with alias blog header not found.

Mis niets!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe blogs

Eens in de twee weken komt er een nieuw verhaal over het leven en overleven met onze drieling. Met een lach, een traan en de nodige humor.

SIENTJE

Tess, Janne en Pip

Zwanger van 3 meisjes! Lees op deze website alles over het leven van een drielingmoeder.