Slapen, ook wel snurken genoemd, dat doen ze hier als de beste.

Voordat onze drieling geboren was, heb ik me hier best wel zorgen om gemaakt. Gebroken nachten, kinderen tussen ons in, huilende baby’s met vage klachten en nog zoveel voorbeelden meer die mijn gedachten passeerden. Wij blijken het winnende slaaplot getrokken te hebben en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Geen ochtendmens

Ik ben zelf een goede en lange slaper en beslist geen ochtendmens. Voor zeven uur in de ochtend ben ik niet aanspreekbaar en tussen half acht en negen mag je kletsen, maar liefst zo min mogelijk. Verwacht in ieder geval geen bergen tekst terug en het liefst ook zo min mogelijk vragen. Tot op heden gaat dit eigenlijk best aardig. Ik schat dat dit ook te maken kan hebben met het feit dat ze nog niet echt praten. Geloof me meiden: ik ben dan echt een leukere moeder. Dat willen jullie, maar vooral ook ikzelf.

De beloning

Heel lang geleden toen ik nog bij mijn ouders woonde is mij aangeleerd dat ik ‘goedemorgen’ moet zeggen als ik beneden kom. Met veel tegenzin perste ik er “goedmorgen” uit en met een beetje geluk was het verstaanbaar. De beloning was dan dat mijn vader de hele ochtend niets zei tot hij naar zijn werk ging. Op momenten dat het mompelen echt de overhand nam, herhaalde mijn vader zijn ‘goedemorgen’ nog eens en werd mijn mompel een lichtelijke roep, met als gevolg een afschuwelijke ochtend. Eigenlijk vooral voor mezelf, weet ik achteraf.

Goed gedrag moet dus beloond worden en zo ook voor onze meiden. Langer opblijven zou een erg vreemde beloning zijn in dit thema. Dat gaan we dus ook mooi niet doen! Er moet toch iets zijn waar jullie blij van worden? Waarmee ik mijn dankbaarheid voor de goede nachtrust toon. Ik heb er een tijdje over nagedacht en daar was het antwoord op mijn vraag: fijn en leuk beddengoed!

Beddengoed

En zo kwamen we terecht bij SNURK.

Een geweldig merk met originele prints en het beddengoed is gemaakt van biologisch katoen. Bij mij was het merk al langer bekend, maar ik kende het nieuwe baby-beddengoed nog niet.

Een collectie die kinderen direct aanspreekt (en mij trouwens ook haha). Op het babylaken pronken visjes en eikeltjes uit de boom, maar het allerleukste is de print op het hoeslaken van het babybed. Janne en Pip liggen in bed met een eekhoorn en een Konijn, terwijl Tess ligt te snurken met een zeehond en een pinguïn. Hierdoor slapen onze meiden heerlijk tussen de dieren, een beestenbende met als resultaat lang slapende kids.

Goedemorgen

Dinsdagochtend acht uur; ik kom het slaapkamertje binnen en draai het licht aan. “Goedemorgen”, zeg ik met een vrolijke stem. Ze kijken me alle drie aan, lachen, en zeggen in koor “papa!”. De ‘goedemorgen’ zit er nog niet helemaal in, maar een ochtendhumeur is in geen velden of wegen te bekennen. Ik teken ervoor!

Oops...
Slider with alias blog header not found.

Mis niets!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe blogs

Eens in de twee weken komt er een nieuw verhaal over het leven en overleven met onze drieling. Met een lach, een traan en de nodige humor.

SIENTJE

Tess, Janne en Pip

Zwanger van 3 meisjes! Lees op deze website alles over het leven van een drielingmoeder.